Het project Buddy Buddy is er donderdag in de Koninklijke Schouwburg vandoor gegaan met de eerste Vitaliteitsaward van Den Haag. Buddy Buddy koppelt ouderen aan jongeren, onder meer door ze te onderwijzen in social media.

Hagenaars gaven massaal gehoor aan de oproep van de gemeente om ideeën in te zenden voor een vitale en seniorvriendelijke stad. Er kwamen 86 initiatieven en ideeën binnen. De bijdragen liepen uiteen van computercursus tot klaverjasmiddag en van sportieve ontmoeting tot vrijwillige vervoersdienst. De jury met onder meer schrijfster Lulu Wang en oud-wethouder Ram Ramlal, beoordeelde de inzendingen op onder meer toepasbaarheid, duurzaamheid en de vraag of ze elders in de stad navolging kunnen krijgen.

Buddy Buddy won de hoofdprijs. Daarnaast had elk stadsdeel een eigen winnaar. Stadsdeel Centrum: Stichting Christiaanhof. Stadsdeel Escamp: Keu’s Genoeg. Stadsdeel Haagse Hout: de Bronovo Beweegtuin. Stadsdeel Laak: Theatergroep Laak (kleine foto). Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg: de Seniorendag Leidschenveen. Stadsdeel Loosduinen: DME Vitaliteitsdagen. Stadsdeel Scheveningen: Mw. Riet van Beveren. Stadsdeel Segbroek: Heel Holland Beweegt.

Most Recent Projects